17 maj 2015

Inredningsstilar

Hej!


Premiär för mig här på Svenska Inredningsbloggar!
Så himla kul!! Jag är utbildad Inredare och tänker att mina inlägg här på bloggen kommer att handla om just inredning av alla de slag och sorter. Idag bjuder jag på en kavalkad av olika inredningsstilar och vad som är populärt och karakteristiska för var och en av dem .

Personligen tycker jag inte att det finns rätt eller fel när det kommer till inredning. Det finns olika inredningsstilar och de skiftar friskt i popularitet. Vill man hänga med i svängarna och kunna byta stil är en bara bas a och o. Det vill säga vita/grå stilrena väggar och enhetliga golv, gärna i trä. Därefter plockar du in typiska detaljer och textil för just den stil du vill ha i ditt hem.

Vi börjar med den blå trenden som kommit starkt nu i vår.
Den blå färgen i olika blå nyanser blir riktigt snygg och fräsch tillsammans med vitt.
Du väljer själv hur mycket blått du vill plocka in i ditt hem. På bilden nedan ser du en del
detaljer som är extra heta just nu.


 
 Vi vandrar vidare till den grafiska stilen.
Svart och vitt, i stilrena och kantiga mönster. Här är oftast både golv och väggar helt vita.
Vill man mjuka upp den här stilen kan man lägga till detaljer i ljust trä. Även mässing och
koppar funkar fin, fint ihop.
 
 
  Industristilen har hängt med ett bra tag nu, men kommer hänga med ett bra tag till är jag övertygad om. På senare tid kan man se att den dyker upp som enstaka detaljer i andra stilar. Spännande! Vill man dock hålla sig till den klassiska inredningsstilen ska man tänka rost, betong, mässing eller krom, gråskala och plåt.
 
 
 En ny färg som gjort stor succé våren 2015 är grönt. Underbart att det äntligen kommer in lite färg i våra annars så nordiska hem. Grönt har även tagit klivet in på tapetfronten. I kombination med den gröna färgen kommer så klart naturen in. Det har en period varit populärt med insekter på ljuslyktor, kuddfodral och posters. Nu tar man ett litet kliv till, genom att tillföra blad och även blommor på många textilier.
 
  
Så har vi kommit fram till den sista stilen jag tänkte presentera Kanske även den mest omtyckta?
Nämligen den scandinaviska stilen.
Rent, enkelt, avskalat, vitt, fräscht och pudrigt. Detta blandas även upp med, återigen, mässing. Även olika slags träslag, gärna ljusa, blandas med för sommaren lite smutsiga pasteller.
 
Bladen som ni ser upp till höger på bilder, är en väldigt het inredningsdetalj just nu. De heter Monsterablad och finns att köpa i de flesta blomsteraffärer. Passar självklart in i de flesta inredningsstilar.
 
 
Så!
Nu har ni fått lite inspiration kring olika trender just nu.
Hoppas det var något som föll er i smaken.
 
Trevlig söndag på er!
 
Kram J
 
 
 
 

Inga kommentarer: